Hakkımızda

Bodrum Ziraat Odası Türkiye Ziraat Odaları Birliği 12.09.2014 / 4639 nolu Yönetim Kurulu kararıyla resmi olarak kurulmuştur.

Muğla ilinin Büyükşehir olmasıyla ilçelerinin ve Bodrum’un sorumlulukları her alanda artmaktadır. Bu anlamda Bodrum’da tarımsal talebi karşılayacak modelleri oluşturmak gerekir. Bodrum’da tarım, turizmi destekleyen bir sektör haline gelmiş, fakat turizmdeki büyüme tarımdaki gelişmeyi dolaylı olarak engellemiştir.

Yarımada’da tarıma uygun 7 bin hektar arazi işlenemiyor. Toprak işlenmediği için sel felaketleri gibi felaketler artmakta. Tarım alanlarına ve orman arazilerindeki çarpık yapılaşma Bodrum’da yaşanan su baskınlarını felaketlerini doğuruyor.

Tarım toprakları turizm sektörü tarafından istila edilerek, otel, tatil köyleri, 2. konut ve diğer yapılaşmalar nedeniyle tahrip edilmekte. Turizmi destekleyen tarımın, turizme entegre edilmesi ve birlikte büyümesi ile ilgili olarak stratejik planlamalar yapılmalıdır. Bodrum’un tarımsal çeşitlilik, flora, faunası, endemik bitki çeşitliliği, ikliminin ılıman ve 300 gün güneş alabilen bu topraklar, Karia İmparatorluğu’ndan beri bölgenin bereketini sürdürüyor.

Modern tarım, sanayinin kendisidir. Bodrum’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi anlamında farklı modeller oluşturulmalıdır. Bodrum gibi doğal zenginlikleri olan bir bölgede ekolojik tarım ve ekoturizm faaliyetleri, tarımsal sanayi ile birlikte planlanmalıdır.

Bodrum Ziraat Odası Bodrum’un marka değeri üzerinden özel üretimler yaparak Bodrum’un bazı değerlerini marka olarak yeniden yaratmayı planlamaktadır. Ayrıca bitkisel ürünler ve şifalı bitkiler alanında önemli çalışmalar yapacaktır.

Bodrum bitki, sebze ve meyve verileri toplanacak, üretici düzenli bilgilendirilecek ve üretilecek özel ürünlerin satılacağı bir alanlar ve eski üretim araçlarının sergileneceği mekanlar planlanmakta.

Hesabınıza giriş yapın

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurun

Şifreni al

Lütfen şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.